Weersverwachting voor Groningen, opgemaakt vrijdag 24 mei 09.48 uur
VRIJ WARM, VRIJDAG OVERDAG MEEST DROOG, IN HET WEEKEND NIET STABIEL

We zitten momenteel in vrij warme lucht en in een gebied met weinig stroming, in de loop van de vrijdag gaan er buien vanuit Duitsland onze kant opkomen, maar die lijken in de middag en eerste deel avond nog het meest onder ons door te gaan, dan hooguit lokaal een bui. De zon is er ook aardig bij en de wind uit het oosten is zwak tot matig, kracht 2 tot 4, bij tot zo’n 22 graden warm. Later in de avond en nacht lijken de buien ons dan wel te bereiken. Lokaal kan een bui stevig uitpakken met ook kans op onweer en hagel. Minimum in de nacht ca. 14 graden.

Zaterdag:
Het wordt tot zo’n 20 graden bij een afwisseling van zon, wolken en verspreid een (onweers)bui. Er staat een zwakke tot matige, over de dag van oost naar zuid draaiende wind, kracht 2 tot 4. In de avond en nacht droog en ca. 10 graden als minimum met kans op mistbanken.

Zondag:
In de ochtend droog met de zon er goed bij, een meest matige zuidoostenwind en de temperatuur loopt op naar zo’n 23 graden. In de middag draait de wind naar zuidwest en neemt de kans op verspreid een (onweers)bui toe.

Verdere vooruitzichten:
Maandag en dinsdag licht wisselvallig bij zo’n 18-19 graden en een meest matige zuidwesten- tot westenwind.

Een mooi weekend gewenst en tot maandag.